Dobry ginekolog w Krakowie opowiada o kwasach tłuszczowych

Dobry ginekolog w Krakowie opowiada o kwasach tłuszczowych

Nasycone kwasy tłuszczowe również mogą przywrócić naturalny kolor włosów, a badania wskazują, że znacznie silniej aktywują tyrozynazę niż kwasy nienasycone, występujące w olejach roślinnych.


Dobry ginekolog Kraków https://cmlinden.pl/specjalnosci/ginekologia/ przedstawia ciekawostki o kwasach tłuszczowych

Przez setki lat oleje sezamowy i kokosowy używano w Indiach do tego, żeby odzyskać utracony kolor włosów. Nasycone kwasy tłuszczowe obecne w oleju kokosowym są najsilniejszymi aktywatorami tyrozynazy - wskazuje dobry ginekolog w Krakowie.


Dlatego właśnie smalec tak znakomicie przywraca naturalny kolor. Smalec również pobudza wzrost włosów co czyni z niego najtańszy i jednocześnie skuteczny środek do poprawy ich kondycji. Jako alternatywę wegetariańską polecam czerwony olej palmowy jest nasycony i dodatkowo zawiera karotenoidy, które wzmacniają naturalną barwę włosów - jest o tym przekonany dobry ginekolog w Krakowie.


Oleje sezamowy, kokosowy, z awokado i ze stroju bobrowego też przyspieszają wzrost włosów i przywracają im kolor, choć nie tak dobrze jak smalec i czerwony olej palmowy. Jeśli włosy są delikatne, należy unikać olejów roślinnych, po których się plączą. Nikt nie chce stracić włosów przez to, że nie może ich rozczesać. Smalec nie sprawia takich kłopotów, przeciwnie, nadaje włosom wyjątkową gładkość, połysk i miękkość. Świetnie nadaje się do zmywania makijażu dzięki niemu rzęsy będą długie, gęste i wspaniałe w odniesieniu do dobrego ginekologa w Krakowie.


Niesamowite, że cebula, kwercetyna i cysteina rozjaśniają włosy, które były jasne, a przyciemniają te, które powinny być ciemne, np. brwi. Cysteina stanowi część feomelaniny. Brak cysteiny, podobnie jak brak glutationu, prowadzi do zwiększenia eumelaniny i spadku feomelaniny. Naukowcy spierają się, czy cysteina i N-acetylocysteina w postaci suplementu mogą być szkodliwe dla zdrowia w aspekcie jakim jest dobry ginekolog w Krakowie.


Wątpliwości tych nie ma w wypadku cebuli i czosnku, które zawdzięczają ostry zapach związkom cysteiny ich działanie jest niezwykle korzystne dla włosów. Lata temu moja klientka, starsza kobieta, powiedziała mi, że kiedy miała dwadzieścia lat, przerzuciła się na kupne szampony, natomiast jej siostra zawsze używała jajka i zachowała naturalny kolor włosów nawet po czterdziestce. Żółtka jajek zawierają bardzo dużo cysteiny, a poza tym podnoszą poziom glutationu i to może być wytłumaczenie tego zjawiska.